Willem opnieuw opgepakt

3-04-2022

Willem Engel is vanmorgen opnieuw opgepakt. Ditmaal werd hij op de snelweg geschept door twee politiebusjes bestuurd door agenten waarvan het gezicht wederom bedekt was met een ‘mondkapje’.

‘Heb je gezien dat hij z’n hand op het pistool had?’ vraagt Engel even later, nadat hij gesommeerd werd de auto te verlaten en zijn handen vervolgens geboeid worden. ‘Wederom wordt de wet overtreden’, aldus Engel. Wanneer hij geboeid in een politiebusje wordt geplaatst, vraagt Dorien voor een tweede keer naar legitimatie van de agenten. ‘Want wat jullie doen is volledig onrechtmatig’. Ook na een derde keer deze vraag te stellen wordt hier geen gehoor aan gegeven en gooien de agenten de deuren van het busje dicht.

Engel werd opnieuw gearresteerd, omdat hij zich ‘niet aan de afspraken’ zou hebben gehouden die als voorwaarde voor zijn (tijdelijke) vrijlating golden. Deze afspraken impliceert dat hij niks meer op sociale media mocht delen, Engel deelde dan ook niks uit persoonlijke titel. Wel deelde Viruswaarheid een uitzending van Café Weltschmerz waarin hij samen met Jeroen Pols te zien was en sprak over zijn eerdere arrestatie.

Bron: Café Weltschmerz