WillDoFreedom-Borrellezing Renaissance Instituut

10-02-2024

Waarheid vs Rechtvaardigheid

Een nieuwe WillDoFreedom productie. Willem Engel en Jeroen Pols gaven een lezing over hun strijd voor rechtvaardigheid en waarheid.

Jeroen gebruikte 2 recente rechtszaken om het gebrek aan menselijke maat aan te tonen in bestuur en rechtspraak. De burger wordt genadeloos afgestraft bij de kleinste overtreding en ondertussen rolt elke willekeurige politicus van het ene naar het andere schandaal en wordt gemeenschapsgeld met miljarden over de balk gesmeten. Misschien nog wel zorgelijker is dat de rechtspraak met het volgen van de procedure via doelredenatie de staat altijd in het gelijk stelt.

Willem bespreekt de beperkingen van waarheid en rechtvaardigheid en legt uit dat rechtvaardigheid afhankelijk is van waarheid en niet andersom. Waar de rechter de belangen van de staat boven die van de burger stelt, wordt het fundament van universele mensenrechten aan de kant gezet. Zonder moreel kompas heeft waarheid geen betekenis en is rechtvaardigheid onmogelijk.

De betrokkenen bij VoorWaarheid (voormalig Viruswaarheid) vertellen hun verhaal aan de hand van de strijd die de stichting VoorWaarheid leverde tijdens de coronaperiode. Bestel hun boek hier: https://amsterdambooks.nl/products/viruswaarheid-de-grootste-misdaad-ooit