WHO-standaard seksualiseert kinderen

29-08-2023

De WHO-standaard omvat een wereldomspannend programma voor seksualisering van (kleine) kinderen in het kader van een ‘holistische’ seksuele opvoeding.

Deze video is gebaseerd op het WHO-document ‘Standards for Sexuality Education in Europe’ dat je op deze website kunt downloaden.
Net zoals seksuele voorlichting interdisciplinair en dus vloeiend moet zijn, beslaat de clip verschillende niveaus met persoonlijke onderlinge verbindingen. De “Standards for Sexuality Education in Europe” vormen het begin, waarin competenties, houdingen en kennis van de verschillende leeftijdsgroepen zijn uitgewerkt. Het praktische handboek “Seksuele opvoeding in diversiteit” geeft concrete voorbeelden van hoe dit kan worden geïmplementeerd in scholen of jeugdclubs, en de genderagenda verwijst naar de geschiedenis van de ontwikkeling ervan.

De video is afkomstig van de vereniging “Starke Mütter” in Zwitserland en heeft tot doel de inspanningen van moeders en vaders te bevorderen om hun verantwoordelijkheden te nemen, in het bijzonder de bescherming van kinderen.