WHO lijkt artikel 55 IHR te schenden

15-02-2024

In deze video wijst James Roguski erop dat de WHO artikel 55 van de IHR (Internationale Gezondheidsregeling) lijkt te schenden.

De termijn van 4 maanden om de voorgestelde wijzigingen bekend te geven aan de lidstaten en de Wereldgezondheidsvergadering is op 27 januari 2024 verstreken. Bij het niet aanhouden van deze termijn kunnen de voorgestelde amendementen dus niet worden behandeld op de 77e Wereldgezondheidsvergadering op 27 mei 2024.

Achtergrondinformatie
De WHO werkt momenteel aan de herziening van de Internationale Gezondheidsregeling (IHR) en het nieuwe “pandemieverdrag” [CA+, red.]. Over deze twee parallelle projecten (IHR en CA+) wordt doorlopend onderhandeld tot mei 2024, wanneer de definitieve CA+-overeenkomst ter stemming zal worden voorgelegd in mei 20

Volgens deze nieuwe versies zal de WHO niet langer aanbevelingen doen, maar bevelen uitvaardigen die door de 194 lidstaten moeten worden opgevolgd (“shall”). In de toekomst is een daadwerkelijke uitbraak van een pandemie niet langer vereist, maar volstaat een “potentiële noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid van internationaal belang” [Public Health Emergency of International Concern – PHEIC, red.]. Een fictieve internationale “risicosituatie” zal dus voldoende zijn om de “noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid van internationaal belang” (PHEIC, d.w.z. “nep”) in gang te zetten en vervolgens specifieke “bestrijdingsmaatregelen” op te leggen. Een eenvoudige griep is hiervoor voldoende.

Nadere informatie lees je verder in het artikel WHO breidt haar macht uit – Voorwaarheid.

Bekijk ook onze eerdere video voor meer achtergrondinformatie.
https://videowaarheid.nl/video/willem-spreekt-bij-een-inspraaksessie-van-de-who/

Ook De Andere Krant heeft in januari een artikel uitgebracht over dit onderwerp.