Voorbeschouwing Kort Geding Viruswaarheid vs Gezondheidsraad en CBG

7-11-2021

Dit is de voorbeschouwing op de rechtszaak die op 8 november plaatsvindt om 11:00 uur en er is een livestream. In deze aflevering wordt ingegaan op het technische aspect: waarom heeft Viruswaarheid de gezondheidsraad en de CBG aangeklaagd? Willem legt deze lastige materie duidelijk uit.

Het gaat om een medisch experiment. De eerste 3 fases van de wetenschappelijke studies lopen door elkaar heen. Voor sommige groepen is fase 1 nog niet afgerond. Fase 2 is nog niet volledig afgerond. Bij fase 3 gaat het om de bijwerkingen en of de prikjes werken.

De Gezondheidsraad maakt niet zelf beslissingen. De CBG is een instantie die onderdeel is van de EMA. De Gezondheidsraad is afhankelijk van de Gezondheidsraad. De gezondheidsraad adviseert het ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De Inspectie Gezondheid en Jeugd controleert het ministerie. Het RIVM voert het beleid uit.

De inhoud van de injecties, die zijn gebaseerd op vector en mRNA zijn gentherapie. De injecties zijn tijdelijk toegelaten op de markt. Deze injecties zijn geen vaccines.

Het is opvallend dat er wetten zijn gewijzigd om dit experimentele middel op de markt te brengen.

Aan het einde van de video geeft Willem aan dat het onverstandig is om mee te doen met dit medische experiment voor zwangere vrouwen.