Tom Zwitser, Niek Rogger & Alexander Walraven, Science Summit Uncensored

5-09-2022

In deze aflevering in de reeks van de Science Summit Uncensored de lezing van Niek Rogger & Alexander Walraven en aansluitend een interview door Tom Zwitser met beide heren.

Niek Rogger, MD & MA philosophy

“Ik heb filosofie en sociologie gestudeerd aan de Universiteit van Luzern, Zwitserland, waar ik ben afgestudeerd met een proefschrift over de fenomenologie van Edmund Husserl.

Na het afronden van deze studie heb ik in München geneeskunde gestudeerd. Mijn basisinteresse in onderzoek bij verschillende departementen (München, Zürich, Leiden) was het combineren van natuurlijke en conventionele geneeskunde.

venIn de klinische praktijk focus ik op algemene zorg met een vooruitziende blik. De bekrompenheid van de training voor algemeen arts heeft uiteindelijk mijn carriere als algemeen arts beindigd. Ik heb me aangesloten bij een groep artsen die covid behandelen en ben zo langzamerhand in een wereld van mensen die echt om elkaar geven terecht gekomen! “Het is hier, waar mijn hart wilt dat ik ben.”

Ik heb een kleine artsenpraktijk in algemene geneeskunde, waar vooral auriculotherapie, antroposofie, fytotherapie en functionele geneeskunde worden toegepast.

Drs. Drs. A.H van Walraven (48) is geregistreerd Bedrijfsarts. In 1992 startte hij zijn studie Geneeskunde en in 2003 deed hij zijn artsexamen. Hij is werkzaam geweest in de volgende vakgebieden van 2004-2014: Psychiatrie, chirurgie, huisartsgeneeskunde, spoedeisende hulp, sportgeneeskunde, alarmcentrale arts ANWB.

Van Walraven is nu 3 jaar geregistreerd Bedrijfsarts. (specialisatie afgerond) en is ZZP bedrijfsarts sinds 01-04-2021. ([www.bedrijfsartstotaal.nl](http://www.bedrijfsartstotaal.nl “‌”)) Hiernaast is hij Vice voorzitter NTG (Nederlands Teleartsen Genootschap) sinds januari 2022.