Rondetafelgesprek met topwetenschappers

12-01-2023

Mensen in het oog van de storm, Tegenwind Serie 2, aflevering 2; rondetafelgesprek met topwetenschappers.

Deze nieuwe aflevering in de prachtig verfilmde serie Tegenwind brengt dit keer 3 wetenschappelijk onderzoekers samen die zich in de coronaperiode onderzoekend en analyserend opstelden.

Prof. Dr. Robert Malone, Prof. Dr. Mattias Desmet en Dr. Geert Vandenbossche spreken zich al vanaf het begin uit tegen wetenschappelijk niet onderbouwd beleid en de daaruit voortvloeiende destructieve maatregelen. In een serene sfeer bespreken ze hoe meningen en feiten die niet met het officiële narratief overeen stemmen op alle mogelijke manieren monddood worden gemaakt.
Zij constateren dat de democratie feitelijk niet meer bestaat en is vervangen door een technocratie, geleid door ‘experts’ die enkel het overheidsbeleid propageren. Deze totalitaire ontwikkeling kan zeer ernstige vormen aannemen wanneer afwijkende inzichten uit het publieke discours verdwijnen. Hoopvol is dat uiteindelijk elk totalitair systeem zichzelf vernietigt, helaas vaak pas nadat veel schade is aangericht.

Er wordt wel gezegd dat ‘het stopt’ wanneer iedereen ‘nee’ zegt. In de praktijk kan dit gebeuren wanneer een dissidente groep zich duidelijk en ‘luid’ tegen het officiële narratief uitspreekt. In principe kan dat een kleine groep van 30, 20 of zelfs 15% zijn. De grote ‘midden’groep volgt deze ‘luidste’ groep, mits zij die als één groep ervaren. Een duidelijke boodschap voor het huidige gefragmenteerde verzet om manieren te vinden zich op een constructieve manier te verenigen zonder zelf weer een massa te vormen met een beperkte focus.

Bron: https://www.headwind.tv/episodes/headwind-2—the-round-table