Rechtszaak over inreisverbod David Icke en de democratische rechtsstaat

19-06-2023

David Icke werd vorig jaar verboden de komende twee jaar Nederland en het Schengen gebied in te reizen, omdat hij zou spreken op een vredesdemonstratie in Nederland. Daar diende toen een kort geding over dat door Potkaars werd uitgezonden.

Op 19 juni diende over dit inreisverbod de rechtszaak in bodemprocedure. Potkaars was er bij en kreeg toestemming de pleidooien van de partij van David Icke en van de Staatsecretaris van Veiligheid en Justitie te filmen. En de sluiting van de zitting. In deze reportage zie je eerst Jurist Jeroen Pols (die David Icke vertegenwoordigde) buiten na afloop in interview met Djamila le Pair die voor Potkaars filmde. Gevolgd door een samenvatting van wat voorafging zoals David Icke dat vertelde in zijn eigen live stream. De registratie van beeld en geluid zoals Potkaars die maakte start op minuut 5 van de reportage. Uitspraak is verwacht over zes weken.

Note: Toestemming om te filmen werd verleend onder voorwaarde dat -in afwijking van de persrichtlijn- de landsadvocaat niet in beeld zou worden gebracht.

Bron: https://potkaars.nl/blog/2023/6/20/rechtszaak-over-inreisverbod-david-icke-en-de-democratische-rechtsstaat-19-juni-2023