Rechtszaak invoering Corona Toegangsbewijs – BewustNederland Vs De Staat

20-03-2024

Verslag van CommonSense TV.

Op 14 Maart 2024 vond in de rechtbank van Den Haag de bodem procedure plaats na aanleiding van het invoeren van de CTB, het Corona Toegangsbewijs ook wel de QR app genoemd.

De eisende partij wil toetsen of de invoering van dit controle middel rechtmatig was. Deze bodem procedure is meer dan een jaar geleden aangevraagd door https://bewustnederland.nu/ samen met 2 andere partijen tegenover De Staat.

De Landsadvocaat vertegenwoordigden het ministerie van VWS in deze bodem procedure tegenover de meervoudige kamer. De eisende partij vind, zo blijkt uit de zitting dat het invoeren van de CTB onrechtmatig was en legt dit in een betoog van een uur uit aan de rechters.

Zo werd er onder meer gesproken over uitsluiting van groepen, discriminatie op basis van medische gegevens. Graag bedanken wij de rechtspraak en de perswoordvoerders van de rechtbank voor het faciliteren om de bodem procedure integraal op beeld en geluid op te nemen.

De uitspraak staat gepland op 1 mei 2024. Na de zitting hebben wij van CSTV buiten voor de rechtbank een na beschouwing opgenomen met eisers en hun advocaat.

Nabeschouwing

Excuses voor de geluidskwaliteit, op YouTube (zie bron) kunt u de ondertiteling van YouTube aanzetten.

Bron: https://www.youtube.com/watch?v=XbEnnPgCTcU