Willem in gesprek met rechter Rui Pedro Castro

24-09-2021

Willem heeft een open gesprek met de Portugese rechter Rui Pedro Castro. Castro werd in 2005 tot rechter benoemd in Portugal, maar stapte in 2011 uit dat ambt om als advocaat aan de slag te gaan. Maar begin 2021 besloot hij wat te moeten doen aan de situatie die hij om zich heen zag en ging terug naar zijn positie als rechter. De volgende onderwerpen komen tijdens het gesprek aan bod:

  • De uitspraak van de Portugese Hoge Raad die oordeelde dat de PCR test onbetrouwbaar is (deze uitspraak staat nog steeds).
  • De huidige situatie met betrekking tot de maatregelen. De overheid beweert dat 85% van de bevolking is ingeënt en winkels en het uitgaansleven gaat nu weer open. Maar de Delta variant wordt overal als excuus voor gebruikt en geruchten over een volgende lockdown in oktober/november gaan rond.
  • De mate waarin Portugal is getroffen door Corona. De overheid meldt 17.000 – 18.000 Corona doden. Castro is overtuigd dat dit niet klopt en dat de PCR test is misbruikt.
  • De verwevenheid van pedofilie in hooggeplaatste organisaties. Castro heeft Ferro Rodriques, President of the Assembly of the Republic of Portugal, openlijk beschuldigd van pedofilie.
  • Een blik op de komende periode. Castro is momenteel geschorst en verwacht dat hij uit zijn ambt gezet zal worden binnen afzienbare termijn. Momenteel helpt hij mensen vooral met het verstrekken van standaard brieven die men kan gebruiken voor de eigen verdediging.

Het gesprek wordt afgesloten met een positieve noot. Rui Pedro Castro is door deze hele situatie wakker geworden en zich bewust geworden van de corruptie. Iets waar hij vóór 2020 niet bij stil stond.