Maatschappij, 18-11-2021, Interview met Holocaust Survivor Vera Sharav

18-11-2021 | 8 reacties

Willem Engel in gesprek met Vera Sharav. Over waarom de vergelijkingen met, en dan vooral de jaren in aanloop naar, de Tweede Wereldoorlog gemaakt móeten worden. Over waarom deze vergelijkingen meer dan vergelijkingen zijn, en daarom krampachtig onderdrukt worden. Over de Bijbelse Eva als heldin; de vrije, onafhankelijk denkende mens; en over waarom bewust ongeïnformeerd blijven een zonde is.

Vertaling (NL): Link
Vertaling (ENG): Link

Bekijk de getoonde presentatie

 

 135 keer bekeken,  3 

8 Reacties

 1. Gerard K Boersma

  Dit is een heel belangrijke boodschap! Is het mogelijk, deze opnieuw te activeren en dan met ondertiteling? Er zijn ws. wel vrijwilligers, die hier iets in willen betekenen.
  Speciaal nu, heel actueel.
  Bedankt

  Antwoord
  • Jeff

   Deze komt binnenkort beschikbaar in de vorm van een transcript. We zullen deze onder de video plaatsen.

   Antwoord
  • Mascha

   Grote grote dank voor dit interview! In deze tijd komt alles bij elkaar, echt alles, en dat moet ook. We staan voor een gele grote humanitaire sprong. En de enige manier waarop we kunnen springen is door het beest in de ogen te kijken. Rechtstreeks. grote dank Vera, Willem, Viruswaarheid. We will overcome!1 <3

   Antwoord
 2. Hansfree

  Dit is inderdaad weer een heel belangrijke boodschap van Vera Sharav. Er zit overlap in met bijv. het interview dat Reiner Füllmich dit voorjaar met haar had, maar ook nieuwe elementen. Ik heb van dat laatste interview een in het Nederlands vertaalde transcriptie gemaakt, waarvoor ik nog van LinkedIn ben weggecensureerd. Wie daar belangstelling voor heeft, meld je op mijn Telegramaccount ‘Oh_Hans’, dan kan ik het met je delen. Misschien moest ik ook dit nieuwe interview maar vertalen, maar ik heb niet de skills om ondertitels te genereren voor de video. Dat zou iemand anders dan moeten doen op basis van de vertaling. Neem contact met me op via genoemd Telegramaccount. Complimenten voor Viruswaarheid en Willem Engel!

  Antwoord
 3. els loonstra

  Ik ben zwaar onder de indruk van deze wakkeren dame die zo goed de verbanden legt tussen vroeger en nu. Ook ben ik geschokt, want ik zag niet dat de parallellen zo veel en zo evident zijn. Ik wil de Joodse overlevers en hun nageslacht eren door mij te blijven uitspreken en mij te blijven verzetten .

  Antwoord
 4. Hansfree

  Wat goed, die transcriptie en vertaling die hier nu gegeven worden! Ik was er zelf ook al een eind mee, maar ik kan nu wel stoppen want ik zie dat dit erg goed gedaan is, dat ga ik echt niet verbeteren. Klasse!

  Ik zou zeggen, deel de NL-vertaling op het Telegramkanaal van Viruswaarheid, om er meer bekendheid aan te geven.

  Antwoord
  • Hansfree

   Ik wil niet concurreren, of de betweter uithangen, maar ik geloof bij nader inzien toch dat ik een betere vertaling van dit interview heb gemaakt dan die hierboven gelinkt staat. Beter leesbaar en begrijpelijk ook. Heb je interesse, zoek mij even op op Telegram onder de naam Oh_Hans en dan deel ik hem met je. Kun je zelf oordelen. Baat het niet dan schaadt het niet. De content is belangrijk genoeg!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *