Duitse mortuarium medewerkster is woedend op de staat

2-12-2021

Duits zorg- en universiteitspersoneel moet op eigen kosten testen

Een Duitse zorgmedewerkster, werkzaam op het mortuarium van een ziekenhuis, reageert woedend op een door het Duitse Ministerie van Volksgezondheid verkondigde uitzonderingsmaatregel, die voorschrijft dat universiteitsmedewerkers en ziekenhuispersoneel die niet ingeënt zijn met één van de experimentele gentherapieën, zich moeten laten testen en zelf voor die testen moeten betalen.

Hoewel ze zelf geen last heeft van de maatregel, vindt de zorgmedewerkster het onbegrijpelijk dat collega’s die anderhalf jaar lang hard hebben gewerkt om onder moeilijke omstandigheden zo goed mogelijk voor patiënten te zorgen en bovendien in dienst zijn van de Staat, als ‘overbodig’ worden behandeld.

De maatregel is bedoeld, aldus de verpleegster, om verplegers zich of alsnog te laten inenten, of om hen tot het nemen van ontslag te dwingen. In Frankrijk nam 1,3% – 1,8% van het zorgpersoneel ontslag, nadat een vergelijkbare maatregel in dienst trad.  Als dat in Duitsland gebeurt, is het hek van de dam. Volgens de verpleegster is er nu al een noodtoestand – niet vanwege Covid-19, maar vanwege een personeelstekort, dat door de maatregel alleen maar nijpender zal worden. Ze vraagt zich verbijsterd af wat het doel van de regering nu eigenlijk is: zieken te helpen, slachtoffers van nieuwe varianten te laten lijden door gebrek aan personeel? Of is het de bedoeling dat door iedereen elke 4-6 maanden in te enten, ook het zorgpersoneel als trombose patiënt eindigt?

De verpleegster is inmiddels ontslagen en wordt flink geframed:

https://jungefreiheit.de/kultur/gesellschaft/2021/universitaet-kuendigt-klinikmitarbeiterin-nach-kritischen-aeusserungen/

https://www.bild.de/regional/muenchen/muenchen-aktuell/wegen-corona-schwurbel-videos-lmu-feuert-leichen-praeparatorin-78424326.bild.html