De rechtszaak Opruiing door Willem Engel – getuigenverhoren

2-10-2022

In de extra beveiligde rechtbank te Rotterdam werden op 30 september drie getuigen onder ede gehoord. Het horen van deze getuigen in de rechtszaak mbt opruiing tegen Willem Engel was de uitkomst van een regiezitting op 20 juni die je hier kunt terugzien.

De verhoren startten met Jeroen Pols die uitlegt hoe de samenwerking binnen Viruswaarheid gaat en wat de rol van Willem Engel daarbinnen is. Minutieus werd hij bevraagd over hoe tweets en andere uitingen tot stand komen, zoals die door Engel en Viruswaarheid worden geplaatst.

Opvallend; het openbaar ministerie blijkt in de bewijsstukken tweets te hebben aangepast of ingekort, waardoor een vertekend beeld ontstaat.

De tweede getuige legt uit waarom ze bananen met briefjes bij burgemeester Bruls van Nijmegen voor de ambtswoning wilde leggen. Ze vertelt dat dit haar initiatief was, in reactie op wat ze las en zag in de media. Het OM stelt dat ze zou zijn opgeruid door Engel.

Er zou ook poging tot brandstichting zijn geweest bij Bruls, maar beelden daarvan zijn niet in het dossier opgenomen. De advocaat van Engel gaf aan überhaupt niet in het dossier te kunnen, wat wel zo zou horen in een strafzaak als deze. De officier van justitie had aan deze en aan de beide andere getuige geen vragen.

Bron: https://potkaars.nl/blog/2022/10/1/de-zaak-opruiing-door-willem-engel-getuigenverhoren